1. De uitsteller
De uitspraak ‘van uitstel komt afstel’ kennen we allemaal, maar op dit type student is het wel heel erg van toepassing. De zin ‘dat doe ik morgen wel’ heb je deze student al iets te vaak horen zeggen. Ook heeft hij of zij altijd moeite met het halen van deadlines.
Lees ook: Aan de slag met je uitstelgedrag!
2. De carrièremaker
Deze student is ontzettend gefocust op zijn toekomst en zijn carrière. Misschien wil hij of zij later wel voor zichzelf beginnen of streeft hij naar een mooie carrière bij een groot bedrijf. Hoe dan ook, deze student is gemotiveerd, heeft zijn zaakjes op orde en haalt altijd goede cijfers.
3. De chaotische student
Als je hoofd niet vastzat, dan zou je het nog vergeten. Dit gezegde geldt zeker voor de chaotische student. Dit type student vergeet regelmatig dat hij nog een college heeft, is vergeten zijn huiswerk te maken of heeft zijn boeken niet bij zich. Ook komt hij of zij geregeld te laat.
4. De afwezige student
De naam zegt het al, deze student is er bijna nooit. Is een college niet verplicht? Dan kun je er zeker van zijn dat deze student niet aanwezig is. Eigenlijk kom je er vaak pas bij een tentamen achter dat deze student bestaat.
5. De uitslover
De uitslover is dé perfecte student waar iedereen een voorbeeld aan zou moeten nemen. Deze persoon heeft altijd zijn huiswerk gedaan, mist nooit een deadline en haalt altijd hoge cijfers. Ook zit dit type student vaak vooraan en stelt hij of zij de meeste vragen. Gek genoeg is deze student zelf vaak bang dat hij de tentamens niet gaat halen.
Lees ook: Studeer jij aan een bureau op je slaapkamer? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen!
6. De luie student
Deze student is liever lui dan moe. Hij probeert dan ook met zo min mogelijk moeite zijn opleiding af te ronden. Ook komt deze student regelmatig te laat omdat hij zich verslapen heeft en is hij prima tevreden met een 5,5.
7. De gestreste student
Niet iedereen kan even goed met stress omgaan. Zo is de gestreste student een week voor het tentamen al bang dat hij niet genoeg gestudeerd heeft, terwijl veel medestudenten dan nog moeten beginnen. Vaak blijkt dat de stress voor niks was, want meestal doet de gestreste student het juist heel goed bij een tentamen.